НОВИНИ


Проф. Киров: Мостовете са изгорени. Изглежда, че идва краят на това управление

0 3063 09.06.2022
Проф. Киров: Мостовете са изгорени. Изглежда, че идва краят на това управление
Проф. Пламен Киров стопкадър, bTV

„Всичко може да се очаква, но ми се струва, че в конкретния случай са изгорени мостовете за всяко взаимодействие и в парламента, да не говорим за изпълнителната власт. Трябва да си дават сметка българските политици, че така не се говори. Личностни нападки не трябва да се правят, защото утре може да се наложи в парламента да се води диалог с оглед на това да се приемат едни антикризисни мерки и да се актуализира бюджета. Изглежда, че идва краят на това управление“, заяви бившият конституционен съдия Пламен Киров.


„Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в който са направили тази коалиция, те не се понасят личностно, персонално“, коментира той решението на  „Има такъв народ“ да напусне кабинета и управлението.

 

По думите му ако има правителство на малцинството, едва ли ще просъществува, тъй като управленската програма никога не е била много ясна

 

„Случващото се не е изненада, още повече, че това правителство дойде на власт с една доста мъглява програма. Всъщност то така и не внесе програма в парламента, а при широки коалиции това е задължително. Тя беше направена в един мол, като на един пазар и всичко в нея е без конкретика и ясна посока“, заяви той в ефира на bTV.

 

Бившият конституционалист прогнозира избори през есента: „При тази ситуация опозицията е нормално да се опита да внесе вот на недоверие. Процедурата по чл. 99 от Конституцията ще даде възможност в този парламент президентът да даде възможност отново за съставяне на правителство, но от другите партии. Всичко обаче показва, че мнозинство няма да има“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама