НОВИНИ


Проливният дъжд затвори прохода “Петрохан”

0 3034 11.06.2022
Проливният дъжд затвори прохода “Петрохан”

Проливният дъжд затвори прохода “Петрохан”, наводни основни булеварди във Враца. Има закъсали автомобили. Не се съобщава за бедстващи хора. На пътя край “Петрохан” има и паднали дървета. Няма информация за пострадали.


Актуална информация за пътната обстановка може да се намери на сайта на АПИ. 

 

Проходът “Петрохан” е затворен заради свлачище в участъка Бързия - Гинци. Преляла е река Бързийска. В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

 

На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма, предават от bTV. 

 

Трафикът е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от “Пътна полиция“.

 

Сбъднаха се прогнозите на синоптизите за обилни валежи, които ще се излеят в следващите няколко дни. Оранжев код е обявен за седем области Монтанска, Врачанска, Ловешка, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. Жълт код е обявен отново за гръмотевични бури и валежи в останалата част на страната. 

 

Пред bTV кметът на Смолян Николай Мелемов заяви, че почти 20 часа е валяло проливно. В селата има дребни поражения като малки свлачища, наводнени дерета, но обстановката е сравнително спокойна.

 

По думите му пътят към Смолян и Девин вероятно ще пропадне изцяло и хората вместо 30 km ще трябва да минават 230, за да стигнат до Смолян.

 

През изминалата нощ валежите са били най-силни във Враца, където се изсипа най много дъжд - 51 литра на квадратен метър, в Чирпан – 45 литра, в Пловдив - 30 литра на квадратен метър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама