НОВИНИ


Пропаганда по Кремълски: Чумна епидемия в Одеса щели да предизвикат украинците

0 3462 11.06.2022
Пропаганда по Кремълски: Чумна епидемия в Одеса щели да предизвикат украинците

Фалшиви новини за разгръщане на украинската противовъздушна отбрана в Одеса на мястото на масов гроб на хора, загинали от чума през 19 в. разпространяват от руското министерство на отбраната.


Това съобщи прессекретарят на началника на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук.

 

По-специално, Министерството на отбраната на Руската федерация обяви: Ръководството на Одеската областна военна администрация и въоръжените сили на Украйна възнамеряват да разположат комплекс за противовъздушна отбрана или негов модел в гъсто населен район на града - близо до регионалната станция за линейка, "където намира се гробището на жертвите на чума“.


Московските сили твърдят, че в случай на руски удар по този обект, украинската страна възнамерява да разпространи информация в медиите за възникването на биологична опасност в Одеса по вина на въоръжените сили на Руската федерация. В същото време руското министерство на отбраната заявява, че в случай на удар по обекта от силите на Кремъл, ще пострадат стотици мирни жители на Одеса, но въоръжените сили на Украйна ще бъдат виновни за случилото се.


Според Братчук подобна фалшива новина е част от информационно-психологическата операция на Русия, предназначена да всее паника сред украинците и да окаже натиск върху световната общност да намали нивото на подкрепа си за Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама