НОВИНИ


"Некадърните" влязоха в капана на МВР

2 5254 15.06.2010
"Некадърните" влязоха в капана на МВР

В района на хипермаркет „Кауфланд” в столичния квартал „Овча купел” се провежда специализирана полицейска операция „Некадърните”.



Това съобщи за Агенция “Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Операцията е насочена срещу организирана престъпна група която в продължение на месеци е пазарувала с фалшиви кредитни карти. „Задържани са шестима души, в момент на осъществяване на покупки”, добави още вътрешният министър.

Министър Цветан Цветанов уточни, че стоката, която е купувана от хипермаркета, е била луксозна. След това закупените стоки са се препродавали през магазин. Полицейското наблюдение върху организираната престъпна група е продължило три месеца – каза още министър Цветанов.

По думите му шестима са задържани в момент на осъществяване на покупки. Петима от тях - Г.Н. на 23 години, С.Д. на 32 години, А.А. на 34 години, И.Г. на 33 години, И.С на 29 години са криминално проявени. Само 32-годишният М.Д. е без регистрации до момента. Групата, чийто организатор е М.Д., получавала данни от скимирани кредитни карти, организирала “зареждането" на получените данни върху магнитната лента на други пластики и след това така получените фалшиви карти се използвали за пазаруване в големите търговски вериги. Закупували трайни, скъпи и луксозни стоки, които се пласирали в определени магазини. При покупките се използвали лица, които не са запознати достатъчно със схемата, като за “услугата” те получавали около 20% от стойността на закупените стоки.

По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 244, ал.1 от НК, което се наблюдава от Софийска градска прокуратура. Действията по разследването продължават.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама