НОВИНИ


Истински бедствия и огромни щети от дъждовете и бурите

0 3276 12.06.2022
Истински бедствия и огромни щети от дъждовете и бурите

Водата от последните дни причини истински бедствия на различни места в страната. Частично бедствено положение беше обявено в община Вършец, в Криводолското село Ракево, както и в град Враца. Проходът „Петрохан” остана затворен заради свлачища, паднали дървета и прокопан асфалт.


За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 л. дъжд на квадратен метър. Влагата е причинила щети на пътя между Девин и Смолян – пътната лента буквално е пропаднала в реката, която все още е с високо ниво. Синоптиците предупреждават за опасност от нови свлачища и активизиране на стари такива през следващите няколко дни.


Проходът „Петрохан” остава затворен до понеделник, след като близката река излезе от коритото си и заля пътища. Петър Стефанов е зам.-кмет на община Вършец, която през изминалия ден беше принудена да обяви частично бедствено положение. Той увери, че бедстващи хора в района няма, но разрушенията и наводнените имоти са много.

 

В Ракево бяха наводнени къщи, училище и детска градина. Отнесена е част от мост в село Пудрия, съобщи още Нова телевизия.

 

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов ще провери разчистването на прохода Петрохан днес, 12 юни, в 10.30 часа. Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но проходът все още е затворен

 

В 12:00 часа, заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са засегнати от наводненията. Гроздан Караджов ще посети засегнатите от обилните валежи през вчерашния ден.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама