НОВИНИ


Ексминистър: Частната лаборатория е избрана с конкурс, спекулация е, че държавата си е върнала контрола на границата

0 3123 14.06.2022
Ексминистър: Частната лаборатория е избрана с конкурс, спекулация е, че държавата си е върнала контрола на границата
Хаосът на границата все още продължава

Частната лаборатория е избрана с конкурс през 2011 г. и работи при 7 министри. Това каза по БТВ бившият земеделски министър Мирослав Найденов относно случващото се на ГКПП ”Кап. Андреево”.


Не по мое време, а през 2011 г. се създаде Българската агенция по безопасност на храните, след мене  е имало 7 министри, каза пред БиТиВи бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

 

Спекулация е, че държавата си е върнала контрола на Капитан Андреева, държавата никога не е имала контрол там. Не някаква частна фирма, а представител на агенцията взема пробата. Лабораторията частна, само изследва пробата. 

 

2011 г. имаше остра реакция от турското правителство, че техните шофьори чакаха с дни, защото пробите се караха в София. Затова държавата запази референтната си лаборатория, а другата дейност даде на частна.

 

Цялата лабораторна дейност се извършва от частни фирми.  Фирмата е избрана чрез конкурс и действа при 7 министри, подчерта Найденов. Според него освен приходите, трябва да се отчитат и разходите на фирмата на Капитан Андреево.

 

Това, което българинът слага на трапезата си, е изследвано- Темата за Капитан Андреево се използва за политическа битка, подчерта той. Найденов каза, че никога не е ходил в тази лаборатория, там имало камери на Гранична полиция.

 

Припомняме ви, че фирма "Евролаб" поиска вчера от главния прокурор и МВР да проверят твърденията на високопоставени служители, че са заплашени заради действията  им на "Капитан Андреево", свързани със закриване на частната лаборатория за фитосанитарен контрол. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама