НОВИНИ


Русия обеща коридор за евакуация на цивилните от ”Азот”

0 2932 14.06.2022
Русия обеща коридор за евакуация на цивилните от ”Азот”

Руската армия заяви, че ще създаде хуманитарен коридор в сряда за евакуация на цивилните, блокирани в химическия завод "Азот" в Северодоценк.


"Ръководени от принципите на хуманност, руските въоръжени сили и формированията на Луганската народна република са готови да организират хуманитарна операция за евакуация на цивилни“, съобщи днес руското министерство на отбраната, цитирани от BBC.


В него се добавя, че цивилните ще бъдат транспортирани в сепаратисткия район Луганск.


Министерството на отбраната на Русия също заяви, че е предложило на украинските бойци, които се подслоняват в завода на Азот, шанс да се предадат утре.


Михаил Мизинцев, ръководител на Центъра за управление на националната отбрана на Русия, посочи, че Москва гарантира да запази живота на военнопленниците и да зачита Женевската конвенция за третирането им, както беше в Мариупол


Министерството заяви, че Украйна е поискала от Русия да създаде коридор за евакуация, за да помогне на цивилните да напуснат завода, сега, когато руските сили са унищожили всички мостове, свързващи Северодонецк с украинската територия.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама