НОВИНИ


Петков: Близо 3 млрд. за незаконни строежи е трябвало да влязат през актуализацията

0 3037 15.06.2022
Петков: Близо 3 млрд. за незаконни строежи е трябвало да влязат през актуализацията

Близо 3 млрд. лева за незаконни строежи е трябвало да влязат в незаконни строежи от актуализацията на бюджета през Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е установила междуведомствена комисия между МРРБ и Министерството на финансити, съобщи на брифинг премиерът Кирил Петков.


"Шест метра водосточна тръба струва 1 млн. лева за данъкоплатците на Република България. Три стълба струват 2 млн. лева. С този тип примери се събират в 2,5 млрд. лв. незаконни строежи“, каза Петков.


По думите на премиера именно това е причината точно днес да се повдигне темата за Северна Македония в Народното събрание. Защото е предстояло министърът на финансите Асен Василев да изнесе откритата информация. 


Припомняме, че искането темата за ветото преговорната рамка за членството на РСМ в ЕС бе повдигната от "Има такъв народ". Те поискаха днес на закрито заседание като точка първо от дневния ред да бъде изслушан външният министър в оставка Теодора Генчовска. 


Петков призова хората да не се поддават на отвличане на вниманието то важните теми.


Относно скандалът за Северна Македония Петков каза, че Министерски съвет ясно е заявил, че всяко решение трябва да мине през Народното събрание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама