НОВИНИ


Христо Грозев: Путин ръководи войната в ръчен режим, среща се с максимум трима души. Спрягат Мишустин за президент

0 4098 16.06.2022
Христо Грозев: Путин ръководи войната в ръчен режим, среща се с максимум трима души. Спрягат Мишустин за президент
Христо Грозев, Влаадимир Путин стопкадър, bTV

Самото поведение на Путин буди съмнение. Редките появи са по-лесно обясними с една много силна параноя и страх да не бъде извършено покушение срещу него. Според лица, близки до него, той се среща с максимум трима души в последните месеци. Ръководи войната в ръчен режим, но без да се среща с ръководещите операцията. Той се среща единствено с министъра на отбраната, както и с Валери Герасимов. С повече хора, дори със самия Дворников, който беше шеф на военната операция, не се е срещал.


Това обясни пред bTV разследващия журналист от международната група Bellingcat Христо Грозев. По думите му Путин не е съвсем уверен и в своите психологически качества към този момент.

 

„Има много слухове в последните дни за това, че Путин е изпаднал в кома. Опитахме се да намерим първоизточника на тези слухове и те не се потвърдиха. По-скоро това е психологическа операция на украинските служби, които имат право и се занимават с контрапропаганда. Това не означава, че Путин е в чудесно дългосрочно здраве. Сред елита в Москва се носят слухове, че той има дългосрочни здравословни проблеми. Тази неувереност в неговото здравословно състояние води до разколебаване в част от тези елити, включително на силовиците в поддържането им на военните действия. Но в този момент, през тази седмица, нямаме такива данни за сериозни проблеми с неговото здраве“, уточни още Грозев.

 

По думите му има сигнали, че Кремъл се готви за възможен приемник на Путин. „Едно от имената, което беше споменато, е Мишустин – премиерът на Русия. Интересното е, че той не е правил ярки изказвания по време на войната, което може би е една форма на съхраняване на неговата репутация, за да може да бъде поносим за Запада, ако случайно се наложи да стане ръководител на цяла Русия“, смята Грозев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама