НОВИНИ


Войната, ден 116: Няма да дадем юга на никого, ще си върнем всичко и морето ще бъде украинско и безопасно, отсече Зеленски

0 2954 19.06.2022
Войната, ден 116: Няма да дадем юга на никого, ще си върнем всичко и морето ще бъде украинско и безопасно, отсече Зеленски
Володимир Зеленски

Ден 116 от войната в Украйна. Президентът Володимир Зеленски за първи път посети южния фронт в страната. След обиколката си в Николаев, където видя тежките поражения в града и разговаря с военни и лекари, държавният глава беше и в Одеса. От началото на военните действия, градът е подложен на периодичен обстрел.


Зеленски проведе заседание с представители на местната власт, на което бяха обсъдени действия за отбраната на региона и начините за организиране на коридор за износ на зърно.

 

„Връщам се от юг, където посетих позициите ни в Николаев и Одеска област. Разговарях с нашите защитници, военни, полиция, Национална гвардия, Териториална отбрана. Те са уверени и нямат никакви съмнения в нашата победа. Няма да дадем юга на никого, ще си върнем всичко и морето ще бъде украинско и безопасно“, заяви Зеленски във вече традиционното си нощно видеообръщение.

 

Междувременно боевете продължават – петима цивилни са убити, а 12 ранени след украински обстрел в Донецк, твърди проруската местна власт.

 

По информация на Киев, три руски ракети са разрушили склад за гориво в източния украински град Новомосковск, има информация за ранени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама