НОВИНИ


Празнуваме Деня на бащата

0 3052 19.06.2022
Празнуваме Деня на бащата
БГНЕС

Третата неделя на юни се отбелязва като Ден на бащата. На площад „Свети Александър Невски“ в София за осма година се проведе Националната кампания „Да бъдеш Баща“.


Мария Петкова от фондация „Лале“ казва, че чрез Деня на бащата се казва, че семейството е екип и заради децата всички в него са много важни: „Към бащите обикновено имаме специално послание и то е: Когато пораснат, децата ви няма да следват вашите съвети. Ще следват модела ви на поведение“.

 

От фондацията настояват бащите да участват активно в живота на децата от най-ранна детска възраст в грижите в здравеопазването, в образованието, предава БНР. Настоява се още и бащите да имат възможност да вземат двумесечен отпуск до навършване на 8 години на детето.

 

„Учените са установили, че изграждането на връзка с мъже от семейния кръг - баща, дядо, вуйчо, батко - е много важно за бъдещото развитие на децата от гледна точка на тяхното самоосъзнаване. Децата, които са имали такава връзка много по-рядко посягат към наркотици, много рядко са свързани с криминални прояви“.

 

На площада пред храм-паметника „Александър Невски“ -  мястото, където всяка година се отбелязва Денят на бащата - бяха паркирани автомобилите на онези професии, в които обикновено се счита, че работят мъже.

 

„Дойдохме да разгледаме колите на хората, които ни спасяват - полиция, пожарна, линейка. Аз съм таткото. Днес е моят празник“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама