НОВИНИ


Как се отстранява следовател?

15 6874 17.06.2010
Как се отстранява следовател?

Ужасяващ разказ на отстранена следователка, която досега мълчала от страх.



Досега мълчах от страх, разказа по БТВ бившият следовател Мария Михайлова, уличена преди години, че е наркоман и участник в наркомрежа. Тя започнала работа през 1995 г. като следовател и веднага станала "малко неудобна", в 6 РПУ попаднала на следа - всеки втори доведен наркоман казвал, че купувал дрога от хора на Антон Милтенов-Клюна. Тя прескочила няколко нива и отишла на частна среща с шефа на наркотиците в НСБОП Иван Иванов. Михайлова разказала документално за свидетелските показания, по-късно със СРС-та била доказана и връзката им с полицаи. Там работел и колега от ФБР, на когото казусът му станал интересен и който също помогнал. Било доказано, че полицаи от 6 РПУ участват в мрежата, разбрало се, че един от полицаите държал пратки у дома си и станало ясно защо акциите на един от полицаите непрекъснато се провалят.

Излязла и следа в СДВР, но оттам я потулили. Ставало дума за висш служител. Оттам също се включили в разработката под предлог да не ставали втори "Бели брези". Когато в системата се разшумяло, предложили на Михайлова пари, а мизата стигнала до 50 000 лв, за да потули доказателствата. Как бих могла да взема 50 000 от наркотици и да купя на двете си деца нещо с тях?, попита тя. Месец след това започнаха небивалици и глупави жалби срещу мен, продължи тя. Човекът, който подозирам, че стои зад всичко това, не мога да докажа. Той сега е на висока позиция в МВР, разказа бившият следовател.

Всеки ден направиха пътека до мен, за да ми предлагат пари, съобщи Михайлова, която била предупредена от колега, че ще й подхвърлят наркотици, на което тя не вярвала. Един петък на прибиране вкъщи тя била смляна от бой, след това излязла една жена, легитимирали се, че са от БОП и се оказало, че са от сектор "Корупция". Започнал тормоз, заключили малкото й дете в една стая и ровели, имало много хора, един от които ядял от хладилника й, докато накрая някой казал, че се намерил хероин в джобчето на малкото й дете. Адвокатът й не бил допуснат вътре, образувано било дело за наркотици, доказано било, че тя не е наркозависима. След това й спретнали дело за изчезнали пари  от касата, до която тя междувременно нямала достъп. Година и половина след това й образували следващо дело пак за изчезнали пари. Опитали да й лепнат и дело за изчезнала марихуана, но тя пазела протоколите си. Не разбирам защо така подразних толкова много хора, завърши Михайлова, която поискала среща и с Бойко Борисов, главен секретар тогава, но не могла да стигне до него.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама