НОВИНИ


Петков пред протестиращите: Ужасява ги мисълта, че Рашков ще оглави КПКОНПИ

0 4070 20.06.2022
Петков пред протестиращите: Ужасява ги мисълта, че Рашков ще оглави КПКОНПИ
БГНЕС

Пробваха се няколко месеца, по различни канали да преговарят с нас. Разбраха, че няма да се отклоним от принципите си. Побърка ги това - че има хора, които не са готови да преговарят със собствените си принципи. Когато на границата казахме, че държавата ни взима контрола и не ни интересува дали е Таки или който и да е - това беше втората причина да искат да ни свалят. Третата причина е много проста - идеята, че Рашков ще стане шеф на КПКОНПИ ги ужасява, повярвайте ми.


Това заяви пред протестиращите в подкрепа на правителството премиерът Кирил Петков. 

Министър-председателят говори пред стотиците хора, събрали се на площада пред Народното събрание. Заедно с него пред демонстрантите говориха още отцепилия се от “Има такъв народ” спортен министър Радостин Василев, както и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

 

На фона на скандирания “Мафията вън!”, “Заедно!” и “Победа” Петков посочи, че вярва, че ще се намерят 121 депутати, които да подкрепят кабинета и да се обявят против вота на недоверие, внесен от опозицията. 


.
Снимка: БГНЕС

 

"Борим се да имаме 121 депутати, които сами могат да вземат решенията за България. Има много хора, които са на кантар, мислят си към кого е лоялността им - към хората, привлекли ги в политиката, или към България. Клетвата им е към всеки един, който е гласувал за тях. Не трябва да са лоялни към някой, който е изневерил на собственото си обещание. Обърнахте цялото настроение след тежкия вот срещу Никола. Ако не бяхте вие, нямаше нищо от това да може да се случи”, посочи Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама