НОВИНИ


Военен експерт назова условията за евентуално нападение на Беларус срещу Украйна

0 4925 21.06.2022
Военен експерт назова условията за евентуално нападение на Беларус срещу Украйна
Александър Лукашенко, Владимир Путин БГНЕС

Ако руският президент Владимир Путин „натисне“ беларуския си колега Александър Лукашенко да влезе във войната срещу Украйна, тогава армията на Беларус може да сформира ударна сила и да започне активни военни действия в рамките на един месец. Това мнение изрази известният военен експерт Олег Жданов в интервю за TSN.


„Това е много лоша ситуация за Лукашенко. В крайна сметка това (евентуална атака от Беларус) вече няма да бъде изненада за нас. Ще бъдем готови и няма да ги пуснем в колони, ще се бием точно на границата“, убеден е той.

 

В същото време Жданов акцентира върху факта, че Лукашенко сега много активно търси подкрепа от Запада: „Лукашенко започна активни действия за намиране на начини за отстъпление за себе си. Той търси кой на Запад ще стане негов довереник в преговорите със западните страни... Освен това те обявиха, че от 20 юни Беларус е готова да допусне чуждестранни наблюдатели на нейна територия. Особено от западните страни. Това е много разкриващ жест“.

 

Припомняме, че според Жданов Путин ще посети Беларус, за да „притисне“ Лукашенко да влезе във войната срещу Украйна: „Това е единствената цел, с която Путин пътува до Минск. Очевидно той е разбрал, че Лукашенко не може да бъде убеден с призоваване на килима в Кремъл. И всеки път, когато Лукашенко отиде в дома си, той се чувства там като риба във вода. И затова Путин ще оказва натиск“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама