НОВИНИ


Борисов: Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел!

0 3229 22.06.2022
Борисов: Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел!
Бойко Борисов БГНЕС

Свидетели сме на един страхлив премиер. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави министърката му пречи, че ГЕРБ му пречи. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.


Той поясни, че се е запознал с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за Северна Македония и Албания: „.Текстът на френското предложение за преговорна рамка с РСМ е много добър. В него са включени всички и опасения, и страхове и това, което касае България“.

 

„Аз вярвам на Макрон и на ЕК, ГЕРБ е създадена като партия за европейското развитие на България. До този момент всичко, което се е случило добро в България, е благодарение на ЕС“, твърди Борисов.

 

„Аз се наслушах вчера на смелчаци как не ги е било страх... Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки, и непопулярни решения когато се отстоява принцип, а принципа е че в момента евроатлантическите партньори искат разширяването на Балканите. Не мога да си представя как премиер – най-важната тема за Европа, за Америка, за нас той не я бил чел! А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет и ще обвини, че някой му пречи. Защо е този страх, нали е много смел“, попита лидерът на ГЕРБ допълни: „Той забравя, че ние имаме много приятели на запад и там ни казват, че той ще се крие, докато ние не го свършим това. Ние не сме толкова смели, но знаем да си гледаме работата и да си пазим партньорите. И тук съм съгласен с Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка“.

 

Борисов заяви, че е говорил с депутатите на ГЕРБ, които да дадат зелена светлина за Северна Македония и Албания.

 

„Така че, да си свика веднага заседание на Министерския съвет, да даде предложения, да дойде в парламента“, заяви Борисов относно премиера Кирил Петков.

 

„Да спрат да си играят с това „който не е с нас, е мафиот“, призова още председателят на ГЕРБ.

 

На въпрос как ще гласува ГЕРБ довечера по време на вота на недоверие, Борисов отговори: „Естествено, против това пагубно правителство“.

 

Лидерът на ГЕРБ уточни, че затова настоява извънредното заседание за РСМ да бъде свикано преди заседанието за вота на недоверие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама