НОВИНИ


Експертът Владимир Владимиров като Ванга: Утре Кирил Петков ще вдигне ветото над РС Македония

0 12711 22.06.2022
Експертът Владимир Владимиров като Ванга: Утре Кирил Петков ще вдигне ветото над РС Македония
Владимир Владимиров стопкадър, bTV

Още от първия ден на своя пост Кирил Петков имаше позитивно отношение към РС Македония. Смятам, че утре Петков ще заяви, че вдига ветото над СРМ. Времето е малко. Не разполага с време. Трябва да вземе решение. Историята помни смелите политици. Това заяви експертът по Западни Балкани Владимир Владимиров, като визира утрешното участие на Кирил Петков на заседание на Съвета на ЕС в Брюксел.


Смятам, че вдигане на ветото би деескалирало точката на кипене. Махането на ветото и приемате на френските предложения ще помогне да разговаряме са истинските неща - инфраструктура и икономика.

 

ГЕРБ нямаха много опции за РСМ. И те застанаха на тази позиция в 12 без 5. Вероятно  разговорите на Борисов с европейските му колеги е повлияло на едно такова решение, обясни той днешната позиция на ГЕРБ.

 

Най-важното тук е, че Франция и другите от страни от ЕС разбраха аргументите на България и ги приеха. Всичко наши аргументи са приети и те ще влязат в преговорния процес на ЕС със РС Македония. Надявам се разумът да надделее над емоциите, посочи експертът.

 

На 80-90 процента ЕС приема аргументите на България и отразява нашите искания към Северна Македония. Трябва да имаме предвид и техните мнения по френското предложение, смята той.


Вдигането на ветото няма да промени много неща. РСМ ще преговаря с години за влизане в ЕС. България ще получи отново своя шанс да стане лидер и адвокат на Западните Балкани по своя европейски път.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама