АКТУАЛНО


„Боклукът няма сам да се изчисти“: Открийте разликите и сами изберете от коя страна искате да застанете

0 35015 23.06.2022
„Боклукът няма сам да се изчисти“: Открийте разликите и сами изберете от коя страна искате да застанете

Вчера се проведоха два ключови протеста – пред и зад Народното събрание. Смело мога да кажа, че хората на двете събития ги делят „два вагона книги“. А нали знаете приказката, че „няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги“. Вчера това си пролича много ясно и в парламента.


На единия протест бяха докарани стотици хора от провинцията /нямам нищо против провинцията/. Някои от тях казваха, че са просто на екскурзия, други – за да видят как живеели „богаташите в София“, трети едва връзваха две изречения на правилен български език, а пък четвърти дори не знаеха и една думичка. Чужденци били, ама много ги било грижа за България. Да бе, да…

 

Но не това е мисълта ми… За друго ми е болно. Болно ми е от простащината, болно ми е от прогнилия манталитет. Като сте дошли да видите как живеят „богаташите в столицата“, поне се научете на нещо от тях.

 

Бутилки, фасове, „поколение идиоти, закачени на безкраен апетит за боклуци“ - ето така, драги ми, изглеждаше пространството зад Народното събрание, където протестираха привържениците на „Възраждане“ и докараните с автобуси симпатизанти на ДПС:


.
Източник: Фейсбук

 

А ето така изглеждаха и протестиращите:


.
Източник: БГНЕС

 

Пред Народното събрание положението след като приключиха протестите изглеждаше така:


.
Източник: Фейсбук

 

А протестиращите така:


.
Източник: БГНЕС

 

Има ли разлика?

 

Ще ви кажа – има и тя не е само в снимките. Вие сами преценете от коя страна на Народното събрание бихте се гордели да застанете… Защото „боклукът няма сам да се изчисти“.

 

Веселка Иванова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама