ПОЛИТИКА


Премиерът: Днес българският парламент взе историческо решение

0 4461 24.06.2022
Премиерът: Днес българският парламент взе историческо решение
Кирил Петков БГНЕС

Днес българският парламент взе историческо решение, което дава зелена светлина на френското предложение за присъединяване на Северна Македония в ЕС.


Това написа премиерът Кирил Петков в социалните мрежи, след като Народното събрание даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за Република Северна Македония.

 

"Интеграцията на Западните Балкани е от стратегически интерес за Европейския съюз”, подчертава министър-председателят в Twitter. 

 

От „Продължаваме Промяната” коментираха решението на Народното събрание, с което Министерският съвет получи мандат да завърши преговорния процес с Република Северна Македония относно кандидатурата ѝ за членство в ЕС. От партията определят 24 юни 2022 г. като историческа дата за България.

 

 „Считаме, че предложението на ЕС е изключителен успех на българската дипломация, а вратата пред Западните Балкани вече е отворена. 24.06.22 вече е историческа дата за България, а огромното мнозинство от българските депутати застана на правилната страна на историята. Сто и седемдесет народни представители подкрепиха европейската перспектива пред Западните Балкани”, отбелязват от ПП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама