НОВИНИ


Русия обвини Украйна за ракетния обстрел в Киев

0 3173 27.06.2022
Русия обвини Украйна за ракетния обстрел в Киев
Twitter

Украински ракети ударили жилищен блок в Киев вчера, твърдят от Русия. Ракетите на Москва, според информацията на Министерството на отбраната на Кремъл, са уцелили своите цели - фабрика за произвеждане на боеприпаси за украинските ракетни системи за залпово изстрелване. Сиреч - Москва твърди, че няма нищо общо с поразената жилищна сграда в украинската столица.


Отговор на тези твърдения от страна на Украйна все още не е имало. По всяка вероятност обаче те ще бъдат много категорично отречени.

 

Най-малко един човек загина, а няколко други бяха ранени след като ракета удари жилищен блок в Киев. Сред пострадалите има и 7-годишно дете.

 

"Киевският режим се опита да прихване руски високоточни ракети със средствата за противовъздушна отбрана, разположени в града. Украинските екипажи на ПВО С-300 и Бук-М1 изстреляха над 10 ракети за противовъздушна отбрана", се казва в изявление на МО на Русия.

 

"Поради липсата на оперативна съвместимост между стартовите рампи на системите за противовъздушна отбрана и електронните съоръжения, разположени в жилищни райони, две ракети за противовъздушна отбрана С-300 са прихванати от украинските системи "Бук“. Една от заловените ракети за противовъздушна отбрана вероятно е паднала върху жилищна сграда", посочват от там.

 

Украйна твърди, че руските ракети са били изстреляни от бомбардировачи Туполев над Каспийско море, на около 1450 км от Киев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама