НОВИНИ


Методиев брани Нинова: Била единствената, която Борисов не могъл да подчини. Кметове на ГЕРБ посрещали Радев с хляб и сол

0 3708 29.06.2022
Методиев брани Нинова: Била единствената, която Борисов не могъл да подчини. Кметове на ГЕРБ посрещали Радев с хляб и сол
Калоян Методиев стопкадър, bTV

Калоян Методиев – съветникът на вицепремиера в оставка Корнелия Нинова, се появи по телевизията, за да я брани със дъби и нокти. По думите му Нинова била единствената, която не могла да бъде подчинена и купена от Борисов и останалите кръгове.


„Президентът Румен Радев подмолно участваше в продуцирането на определени процеси при свалянето на това правителство заедно с ГЕРБ и ДПС. Вината на Радев е в това, че още от първия месец на това правителство с вицепрезидента Илияна Йотова започнаха канонада върху кабинета“, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Калоян Методиев – политолог, съветник на вицепремиера Корнелия Нинова и бивш съветник на президента Румен Радев.

 

„Действащият президент не спря да лъже. Вървяха две основни линии – продавате оръжия на Украйна, а след това по темата Република Северна Македония. Аз се обърках какво точно иска държавният глава. Тези две линии вървяха с идеята да се срутва доверието в този кабинет“, обясни той.   

 

„Категорично и ГЕРБ, и ДПС работят в синхрон с Радев. За последните два месеца Радев ходи само и е посрещан с хляб и сол от кметове на ГЕРБ – четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не спряха да клатят правителството“, добави Калоян Методиев.

 

„Това правителство е сложен политически инженеринг, но с определена задача – да се успокои държавата. При тази сложна конструкция трябва да правиш компромиси в името на дадена цел, а не се опитваш да се катериш на раменете на другите, за да изпъкваш. Ако тръгнеш да го правиш, буташ всичко. В крайна сметка се получи това“, коментира още той.

 

„Вицепремиерът Нинова беше категорична – ако Кирил Петков не е предложението за министър-председател, БСП ще се върнат на масата на преговори. Тоест ще има възможност да се търсят варианти. Към днешната дата, с премиер Кирил Петков, няма как да се продължи с разговори“, категоричен бе съветникът на Корнелия Нинова.

 

„Държава не се управлява на перона на гарата или „Една жена ми каза“. Управлява се с взимане на колективни решения, с носене на отговорност и координация. Всеки има идеи, говори се в неформални разговори, но публично в институциите на България въпросът за гонене на руски дипломати не е поставян. Категорично разбрахме от медиите“, добави Методиев.

 

„Не може да се взимат еднолично решения от министър-председателя, не сме султанат. Примерът прави кардинални грешки“, твърди той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама