НОВИНИ


Простреляха Юри Галев с 5 куршума

48 6502 20.06.2010
Простреляха Юри Галев с 5 куршума

Президентът на футболен клуб "Рилски спортист" и бивш общински съветник в Самоков от партия “Атака” Юри Галев е приет в „Пирогов" с пет огнестрелни рани в корема. Има опасност за живота му. Цветанов: "Вероятно причината е разчистване на стари сметки".



Малко преди това от пресцентъра на МВР съобщиха, че тази нощ, по пътя между к.к. „Боровец” и с. Бели Искър, е прострелян мъж. По първоначална информация по автомобила, с който се е предвижвал пострадалият е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. Жертвата е настанен в лечебно заведение с огнестрелни рани и с опасност за живота. С него е пътувал сервитьор от заведението на име Васил, който е карал колата, тъй като Галев е употребил алкохол в в заведение в к.к. "Боровец".

Юри Галев е транспортиран с линейка от Самоков до столицата в 5.55 часа. След първаночалния преглед лекарите са установили, че пострадалият е с пет огнестрелни рани в областта на корема и крайниците. Юри Галев се намира в операционната зала, където екип от хирурзи се бори за живота му.

Пред БНР министър Цветан Цветанов добави, че бившият общински съветник от "Атака" се е прибирал от тържество и "на един от завоите най-арогантно и брутално е открит огън по автомобила му с автомат "Калашников", по първоначална информация. Той подчерта, че Галев е сред малкото останали живи "емблематични лица на прехода" и хипотетично заяви, че най-вероятно при покушението става дума за разчистване на стари сметки. Цветанов не пожела да посочи какви може да са евентуалните версии и добави, че МВР прави всичко възможно, за да открие извършителите и поръчителите на разстрела.

Според репортер на държавната медия, който се включи пряко от "Пирогов", куршумите в тялото на Юри Галев са 6. Най-опасно било нараняването в областта на корема, където в следствие на стрелбата има множество разкъсвания на тънките черва. Лекари все още се борят за живота на Галев и прогнозираха, че животоспасяващата операция може да продължи цял ден. След това медиците ще се заемат с изваждането на куршумите от ръцете и краката на пострадалия. От "Пирогов" добавиха, че рисковият период за ранения е 10 дена.

Frognwes.bg припомня, че в началото на миналата година Галев бе прострелян докато е пътувал с брат си от курорта “Боровец” към дома си. Тогава обаче остана невредим, а полицаите от Самокв не успяха да разкрият килърите и поръчителя. По-късно самият Галев сигнализира прокуратурата, че преди атентата е получавал заплахи и съобщения от Димитър Вучев – Демби.
Преди няколко месеца пък името на скандалния бизнесмен и общински съветник нашумя, след като преби със свои приятели служители на ски-влека на Боровец, защото не пуснали сина му да се качи без билет. След инцидента партия "Атака" изключи от редиците си Юри Галев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама