НОВИНИ


Сашо Диков: Големият провал на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса

0 4577 30.06.2022
Сашо Диков: Големият провал на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса
Сашо Диков БГНЕС

Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков (настоящ генерален директор на БНТ - бел. ред.) до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени - две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед.


Това зави пред БНР журналистът Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ в конкурса, който приключи без избор на нов шеф на обществената телевизия.

 

Според него избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си.

 

„Недопускането на Кошлуков щеше да е знак за ново отношение към престъпващите правилата, какъвто безспорно е той“, заяви Диков.

 

По думите на журналиста Симона Велева е нарушила закона, като е гласувала за двама кандидати – и за него, и за Венелин Петков.

 

„Другото, което ме възмути, е Габриела Наплатанова. След като заяви, че най-добър е Венелин Петков, че го познава и е работила за него. Като е най-добър, гласуваш за него, за да стане шеф на тази телевизия и за да не остане Кошлуков още 3 месеца там. Какво се оправдаваш с конфликт на интереси“, попита Сашо Диков.

 

Той потвърди, че ще участва и в новия конкурс за генерален директор на БНТ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама