НОВИНИ


Крум Зарков: Сривът на БСП не се дължи на технология, а на политика и личности

0 3213 30.06.2022
Крум Зарков: Сривът на БСП не се дължи на технология, а на политика и личности
Крум Зарков

От пет години насам аз и парламентарната група сме се борили за машинно гласуване, за да се елиминират недействителните бюлетини. Това каза по БТВ депутатът от БСП Крум Зарков.


Твърдя, че избирателите на БСП с нищо не са по-лоши от избирателите на друга партии. Това, че сривът на БСП се държи на машините, не искат да погледнат истинските причини. Те не са свързани с технология, а с политика и личности. Може да има хора, които се притесняват от непознатото. 


Съгласете се, че избирателят няма да е спокоен, ако преди всеки избор се сменят правилата. Това е дълъг дебат, той се водеше и не зная защо се поднови отново. ГЕРБ, БСП и ДПС не ми харесва като комбинация. 

 

Всеки хвърля числа според собствените си разбирания. Как ще обясните ,че спадът с избирателна активност, там където се е гласувало с машина и хартия е сравнително идентичен. Спадът на избирателната активност е сравним между машините  и хартиени секции. Машините решиха проблема с недействителните бюлетини. 


Щабът положи големи усилия за обучение на хората. Имаше притеснения при по-възрастните хора Не съм видял някой, който не е могъл да се справи. Ако хората виждат, че партията върви нагоре, то няма жива сила, която да ги спре да отидат до урните. 


Дано не се случат избори, но е много вероятно да се стигне до там. Казах на моите другари - дайте да се стегнем за избори. не си спомням за партия в България, която от управление да е излязла по-силна. БСП има неща, с които може да се гордее - това е социалната политика, пробива за пенсиите, данъчните облекчения.  Властта идва с меда и жилото. 


Бях на закритото заседание в парламента вчера. Имало е информация, че такива решения са обсъждани, но не са били гласувани. Това правителство зае ястребска позиция, която е недалновидна. 


Кажете ми какво ще се промени, ако премиер не е Кирил Петков, а е кабинет с ПП?! Ние се събрахме хора, които имаме много различия и то по отношение на Русия но имахме легитимационна основа-изграждане на България като правова държава. Трябва коренно различно ниво на диалог и стабилно мнозинство в парламента.

Ще дойде време за прословутите червени линии. Надявам се БСП да постави като червена линия данъчното облагане, неравенствата. Ние живеем в страна, в която един работодател практически и физически контролира огромната част от хората. Каква демокрация има?!  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама