НОВИНИ


Франция е променила предложението за ветото. Историческите въпроси отпадат

0 17981 01.07.2022
Франция е променила предложението за ветото. Историческите въпроси отпадат

Франция е модифицирала предложението за вдигането на българското вето за еврочленството на Скопие и в момента то е по-добро за РСМ. Това посочва президента на западната ни съседка Стево Пендаровски. Премиерът Димитър Ковачевски обаче е посочил, че от предложението е отпаднало решаването на историческите разногласия да бъде част от европреговорите, предават от БНР.


"Едно от нашите искания беше, че историческите въпроси не могат да бъдат част от преговорната рамка и това се съдържа в този предложен документ, получен в министерството на външните работи", каза Ковачевски.

 

"Модифицираното френско предложение е далеч по-добро за нас от предишното. Дали е достатъчно добро – засега ще се въздържа, тъй като искам това да премине през един по-широк кръг от консултации, което, за съжаление, по препоръка на нашите съюзници не бе направено миналия път, за да не застрашим, както ни помолиха, чувствителността на процеса. Трябва да се консултират гражданите, хората, политическите субекти, защото се опитваме да направим траен договор", посочи Пендаровски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама