НОВИНИ


Независимите депутати по-скоро ще подкрепят правителството, обяви отцепник от ИТН

0 2893 04.07.2022
Независимите депутати по-скоро ще подкрепят правителството, обяви отцепник от ИТН
Георги Георгиев стопкадър, Нова телевизия

Шестимата независими депутати, напуснали „Има такъв народ“, вероятно ще подкрепят правителството, обяви пред Нова телевизия Георги Георгиев, доскоро депутат от ИТН, сега – независим.


„Вчера проведохме първата среща, на която поставихме няколко конкретни теми, които да станат част от програмата, която започва да се пише днес в 10 часа. На база на предварителните разговори и съгласието, което постигнахме по тези теми, по-скоро ще подкрепим правителството“, обясни той.

 

Първата тема била ядрената енергетиката: „Ние казахме, че държим на изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Асен Василев потвърди, че се работи по тази тема. Вървят разговори с Гърция да изкупува за 30 години напред ток“. 

 

Втората тема е била борбата с корупцията: „Поставихме няколко теми. Първата е смяната на ръководството на КПКОНПИ. Другото е създаването на Комисия за противодействие на корупцията и старото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за отнемане на противоправно придобито имущество“.

 

Независимите депутати са поискали още ускоряване на реформата в съдебната власт и въвеждане на механизма за контрол на главния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разузнавателните служби. Промени в законодателството и кадрово обезпечаване, са поискали независимите депутати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама