НОВИНИ


Александър Николов: Не са ми предлагали да бъда част от кабинета „Василев“

0 2974 07.07.2022
Александър Николов: Не са ми предлагали да бъда част от кабинета „Василев“
Александър Николов БГНЕС

Не са ми предлагали да бъда част от кабинета „Василев“. Това каза в парламента министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.


„За да работи каквото и да е правителство, трябва да има нормална комуникация вътре в самата му структура, така че да може да се постигат поставените цели. Аз нямам проблем с разговорите и с това, което се цели да се постигне. В крайна сметка енергетиката е много отвъд политическия интерес. Този сектор влияе на всеки един българин“, заяви той.

 

„Изискват се максимални усилия от България, за да може да се посрещнат поне специфичните нужди и зимния период да мине спокойно“, коментира още Николов след закритото заседание на Народното събрание за доставките на газ.

 

„Хората следва да са спокойни, тъй като в крайна сметка от инфраструктурно положение България стои доста добре, т.е. има достатъчно конвенционални решения. Производството на електроенергия в България не зависи от природен газ, това до голяма степен е също добра новина. Дори и да има затруднение с доставките, дава възможност за алтернативни горива“, добави той.

 

„В момента се разработва и допълва конкретен план. Миксът на цяла Европа зависи изключително много от „Газпром Експорт“, а специфичното поведение на този доставчик показва ясно, целите са геополитически, отколкото търговски“, посочи още Александър Николов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама