НОВИНИ


Експлозиви имал в дома си убиецът на Шиндзо Абе

0 2767 08.07.2022
Експлозиви имал в дома си убиецът на Шиндзо Абе

Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе почина в болница, след като беше прострелян по време на предизборно събитие. Абе беше прострелян два пъти, докато изнасяше реч в южния град Нара в петък сутринта. Предполагаемият извършител бе задържан малко след това. При претърсване на дома на 41-годишния мъж са били открити експлозиви.


Извършителят е идентифициран като Тецуя Ямагами, жител на Нара. Тецуя Ямагами. Според съобщения в местните медии се смята, че той е бивш член на морските сили за самоотбрана на Япония, еквивалент на японския флот. Твърди се, че е напуснал активна служба през 2005 г.


Официални лица все още не са коментирали мотивите на заподозрения, но местни медии съобщават, че г-н Ямагами е казал на полицията, че е „недоволен от бившия премиер Абе и е имал за цел да го убие“. 


Съобщава се също, че той е казал на служителите, че не таи "ненавист към политическите убеждения на бившия министър-председател".


Полицията също така откри няколко устройства, за които се смята, че са заредени с експлозиви. Техниците за обезвреждане на бомби се готвят да извършат контролирана експлозия в помещенията в дома му. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама