НОВИНИ


Официално ПП връща мандата на Радев. Събрали 117 гласа, но кои са новите двама не стана ясно

0 3527 08.07.2022
Официално ПП връща мандата на Радев. Събрали 117 гласа, но кои са новите двама не стана ясно

След един час ще върнем мандата на президента неизпълнен. Не можахме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата ни. В този парламент успяхме да достигнем до 117 депутати, които са готови да подкрепят такава програма и такава политика. Надяваме се при следващи избори допълнителните 4 да бъдат избрани от народа.


Това заяви на пресконференция пред журналисти Асен Василев - проекторпемиерът на "Продължаваме промяната". 


Той даде подробности около информацията, появила се по-рано днес, с която стана ясно, че кабинетът "Василев" няма да бъде гласуван в пленарна зала и мандатът ще бъде върнат неизпълнен на президента Румен Радев. 


Не стана ясно кои са другите двама депутати, заявили готовността си да подкрепят ново правителство на ПП в рамките на този парламент. До вчера се знаеше, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев разполага със 115 гласа. Нужни бяха още шест, за да може правителството да има мнозинство в НС.

 

"Вчера стана ясно, че от депутатите на "Има такъв народ" не можем да очакваме подкрепа", допълни още Асен Василев.

 

Той бе категоричен, че формацията няма да седне на една маса с ИТН, ако третият мандат бъде връчен на тях. Отказа да каже обаче какво ще се случи, ако той отиде в ръцете на БСП или "Демократична България" и към коя формация ще има по-голяма подкрепа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама