НОВИНИ


Шеф на радио прави гладна стачка

1 4668 22.06.2010
Шеф на радио прави гладна стачка

Директорът на общинското радио „Пазарджик" Стефан Божилов обяви гладна стачка, съобщи радио Пловдив.



Тя е в знак на протест срещу решението на СЕМ и на Върховния административен съд, с което се отнема лиценза за радиочестотата на обществената медия. Осемчленният екип подкрепя протеста на директора с щафетна гладна стачка.

Според Божилов конкурсът за радио честота в Пазарджик, обявен от СЕМ, е бил опорочен, тъй като и другите участници в конкурса не са отговаряли на условията, които са приложени спрямо радио „Пазарджик". Радио „Пазарджик" не бе допуснато до участие в конкурса защото едноличният собственик на капитала на търговското дружество „Радио Пазарджик" ЕООД - Община Пазарджик е акционер в ПФК „Хебър" АД, припомня pa1.bg. Съгласно разпоредбите обаче не могат да кандидатстват за издаване на лицензии юридически лица, в които има съдружници или акционери с регистриран предмет „рекламна дейност" или осъществяват рекламна дейност. Подобен е и случаят със спечелилия кандидат „Метрорадио" ЕООД, посочи Божилов.

Според него гладната стачка е единственият начин да бъде чут гласът му и гласът на целия колектив на радио „Пазарджик". Очаква се адвокатите на медията да внесат касационна жалба пред петчленен състав на Върховния административен съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама