НОВИНИ


Радев: Нови консултации на “Дондуков 2”, ако вторият мандат бъде върнат

0 3113 12.07.2022
Радев: Нови консултации на “Дондуков 2”, ако вторият мандат бъде върнат

Нови консултации на “Дондуков 2” ще има, ако вторият мандат бъде върнат. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Той ще бъде връчен до дни, обяви още държавният глава.


Вероятност обаче тук няма - от ГЕРБ вече посочиха, че няма да изпълнят мандата и ще го върнат директно на държавния глава. За нови консултации в Президентството преди връчването на третия мандат призоваха преди дни от “Демократична България”. "Считам, че е най-целесъобразно изборите да се проведат през октомври", допълни още държавният глава.

 

Едва след консултации на "Дондуков 2" обаче Радев ще вземе решение на кого да връчи третия мандат, стана ясно още от думите на държавния глава.

 

"Бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство преди края на юли на практика приключва дейността на правителството и парламента и много важни въпроси остават нерешени. По Конституция веднага трябва да обявя избори в рамките на 2 месеца. Това значи избори през септември, което също е рисково", посочи Радев.

 

Той обаче заяви, че удължаването на процедурата води до изкушения за "хазартни управленски решения и кадрови промени".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама