НОВИНИ


Зеленски убеден, че Русия е загубила войната в Украйна

0 3799 13.07.2022
Зеленски убеден, че Русия е загубила войната в Украйна

Руските сили вече нямат стратегическа сила, не разбират какво правят на наша територия. Нещо повече - нямат дори капка смелост да признаят поражението си и да се изтеглят от Украйна. Те вече много добре са усетили какво означава съвременна артилерия и няма да намерят безопасно парче земя тук. Така наречената “втора най-голяма армия в света” се страхува от украинците.


Това заяви президента Володимир Зеленски в своето обръщение. 

 

“Днес бих искал да подчертая едно решение, което изглежда като техническо, но зад него има много символика и смислена политическа работа. Украйна стана асоцииран член на специалната многостранна програма на НАТО за технологична оперативна съвместимост. Казано по-просто, става въпрос за стандартите на Алианса. Сега Украйна не само прилага стандартите на НАТО, но и може да участва в разработването на нови стандарти. Опитът на нашите военни, възможностите на украинските институции, IT потенциалът на страната ни - всичко това ще бъде украинският принос в развитието на колективната сигурност на Европа”, посочи още Зеленски.

 

Украинският президент съобщи за регулярни удари по Николаев. Според информацията на медиите в страната най-малко 12 цивилни са пострадали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама