НОВИНИ


Щерката на Путин ще отговаря за заместването на вноса в Русия

0 3295 13.07.2022
Щерката на Путин ще отговаря за заместването на вноса в Русия
"Радио Свобода"

Ръководителят на фондация Innopraktika, най-малката дъщеря на президента Владимир Путин, Катерина Тихонова, стана съпредседател на Координационния съвет за заместване на вноса към Руския съюз на индустриалците и предприемачите. Тази информация беше потвърдена за РБК от пресслужбата на Руския съюз на индустриалците и предприемачите, съобщават от "Радио Свобода".


По думите им съветът е създаден, за да обобщи успешни практики за заместване на вносно оборудване, създаване на цифрови услуги в подкрепа на заместването на вноса и формулиране на законодателни инициативи. Той беше оглавен от председателя на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин.


Фактът, че Катерина Тихонова е получила предложение да се присъедини към съвета, стана известен в началото на юли. Тогава пресслужбата на Innopraktika каза на RBC, че все още не е съгласна.


Ройтерс, Блумбърг и Би Би Си нарекоха Катерина Тихонова най-малката дъщеря на руския президент Владимир Путин. Кремъл не е потвърдил или отрекъл официално тази информация. След нахлуването на Русия в Украйна, Съединените щати, Европейският съюз, Канада и Япония наложиха санкции на Тихонова и друга предполагаема дъщеря на Путин - Мария Воронцова. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза в интервю за репортери, че Кремъл със сигурност ще отговори на санкциите срещу дъщерите на Путин и "ще го направи, както намери за добре". Така за първи път официално се признава връзката на Тихонова и Воронцова с президента Путин.


В допълнение към управлението на Innopraktika, Тихонова е и заместник-директор на Института за математически изследвания на сложни системи към Московския държавен университет и ръководител на Института за напреднали изследвания на изкуствения интелект и интелигентните системи към Московския държавен университет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама