НОВИНИ


Държавният департамент на САЩ: Насърчаваме формирането на правителство в България

0 2949 13.07.2022
Държавният департамент на САЩ: Насърчаваме формирането на правителство в България
Нед Прайс БГНЕС

Държавният департамент на САЩ насърчава диалога за формиране на правителство. Това се посочва в коментар за политическата ситуация у нас. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заявява, че ”съставянето на правителство очевидно е вътрешнополитически въпрос, но ние винаги сме за диалога”.


Той посочва, че "през следващите месеци България ще трябва да продължи да се справя с редица предизвикателства, които стават все по-големи заради войната на Русия в Украйна".


Говорителят на американското дипломатическо ведомство изброи областите, които са във фокуса на внимание и на Вашингтон: законодателната рамка за Плана на ЕС за възстановяване и устойчивост, плановете за присъединяване към еврозоната, модернизацията на въоръжените сили, енергийната сигурност и по-нататъшното укрепване на върховенството на закона в България.


"Надяваме се, че всички страни ще продължат да полагат максимални усилия, знаейки колко важно е това за бъдещия растеж, просперитет и сигурност на България", каза още Нед Прайс пред Националното радио.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама