НОВИНИ


ГЕРБ получи и върна мандата на Радев. Започват консултациите

0 3282 14.07.2022
ГЕРБ получи и върна мандата на Радев. Започват консултациите
Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Румен Радев БГНЕС

ГЕРБ получиха втория мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент и го върнаха веднага на държавния глава. Сега започва кръг от консултации на “Дондуков 2” преди да се направи и трети опит за излъчване на кабинет.


Президентът Румен Радев заяви, че още утре ще свика консултации с парламентарно представените партии. След тях ще бъде взето решение на кого да бъде връчен третия мандат.

 

"Българите очакват от политиците решенията да бъдат поставени над партийните сметки", посочи още държавният глава.

 

По думите на президента именно в парламентарно представените партии е отговорността да се решат кризите. Радев изброи редица проблеми - инфлацията, войната в Украйна.

 

В момента голямата интрига е именно на кого ще бъде връчен третият мандат и дали той ще успее да бъде реализиран. Между държавният глава и БСП има известен разрив в отношенията, а на фона на това пък се наблюдава сближаване с “Има такъв народ”. Политолози обаче не изключват възможността мандатът да бъде връчен на “Демократична България”. И от ИТН посочиха, че те са формацията, която би могла да ги върне на масата за преговори. 

 

Всички партии вече са дали заявка да опитат да реализират третия мандат, но при какви условия би могло да се случи това, все още не е напълно ясно.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама