НОВИНИ


Кристалина Георгиева зове за спешни действия за борба с инфлацията

0 3233 16.07.2022
Кристалина Георгиева зове за спешни действия за борба с инфлацията
Кристалина Георгиева EPA

Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди представители на Групата на 20 големи икономики да предприемат спешни действия за борба с инфлацията, предупреждавайки, че изключително несигурната според нея глобална икономическа перспектива може да се влоши, ако по-високите цени продължат, съобщи Ройтерс.


Георгиева заяви на среща на Г-20 в Индонезия, че руската война в Украйна е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията, а глобалните финансови условия се затягат повече от очакваното.

 

В същото време смущенията, свързани с пандемията, и новите критични точки в доставките продължиха да затрудняват икономическата активност.

 

Натискът върху силно задлъжнелите страни нараства и дълговата ситуация се „влошава бързо“, добавила е още Георгиева, цитирана от Ройтерс.

 

Участниците в срещата на Г-20 в Индонезия не успяха да съгласуват съвместно изявление, но постигнаха съгласие по повечето въпроси, заяви индонезийската министърка на финансите Сри Муляни Индравати, цитирана от Франс прес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама