НОВИНИ


Напусналата ИТН Василева: Уморих се, ожесточеността между партиите ме накара да се отдръпна

0 4174 17.07.2022
Напусналата ИТН Василева: Уморих се,  ожесточеността между партиите ме накара да се отдръпна
Виктория Василева

”Не се уморих толкова от ИТН, колкото от това, което се случваше около нас. Воденето на толкова много битки, в повечето случаи безсмислени, ми постави въпрос дали да продължа. Умори ме, че дори за най-дребното решение употребявахме енергия и сили, които не съответстват на неговата тежест”. Това каза пред БНР Виктория Василева, бивш депутат от ИТН.


По думите ѝ доста от колегите ѝ в коалицията са изпитвали ревност към собствените си политики и затова е била изгубена посоката на общото, пише Novini.bg.


"Ожесточеността между партиите ме накара да се отдръпна встрани. Изгубихме дневния ред на хората… Трябваше да работим в синхрон изпълнителна и законодателна власт. Имахме коалиционни съвети на различни нива, но тези съвети не сработиха напълно. Не стана ясно кои са водещите решения - дали тези в парламента, или тези в коалиционния съвет. Много често се късаше нишката между законодателната и изпълнителната власт, оттам се наруши синхронът. Често нямахме информация какво се случва в изпълнителната власт".

 

Василева допълни, че в коалицията не е имало яснота по какъв план ще се движи тя, "нещата се случваха бавно, тежко, трудно, а това създаваше и проблем в комуникацията". И посочи, че победа на избори лесно може да бъде постигната, въпросът е какво ще направиш след това.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама