НОВИНИ


Проф. Радка Аргирова: Българинът на Бог не вярва, вие искате на ваксините да вярва

0 4177 17.07.2022
Проф. Радка Аргирова: Българинът на Бог не вярва, вие искате на ваксините да вярва
Радка Аргирова

„Българинът на нищо не вярва, той на Бог не вярва, вие искате на ваксините да вярва“. Това каза проф. Радка Аргирова


Има застъпване между предишната и тази вълна на коронавируса. Новата вълна сега тръгва да превалира до голяма степен поради почивките, кзаоще тя по bTV.


По думите ѝ вирусът все повече ще еволюира и ще мутира в посока на това да може по-лесно да се закрепва за клетките и да ни заразява.


„Друго не може да направи, защото вече среща голяма част имунно население – хора, за които той не е нов. Това, с което може да реагира, е да се адаптира чрез по-лесно прикрепване. В този смисъл новият вариант ще бъде по-заразен, но по-малко патогенен“, обясни проф. Аргирова.


Тя отбеляза, че сезонът в момента не е характерен за никакъв грип, нито пък за вируси, които ги свързваме с есенно-зимния сезон и простудни заболявания.


„Но е по-характерен сезон за стомашно-чревни инфекции, които могат да бъдат вирусни и микробни, но не и простудни. Към средата на септември октомври ще дойдат простудните вируси“, каза проф. Аргирова.


„В момента във фазата, в която сме, единственото, което считаме, че е редно е да се носят маски в здравни и лечебни заведения, и в социални домове, защото това са местата, в които отиват хората, които не се чувстват добре. Не изключвам малко по-тежки да станат мерките, но затова трябва да настанат съответни промени във всички показатели, които следим“, добави проф. Аргирова.


Тя съобщи, че под 3,5% е заетостта на интензивните легла и под 5% на неинтензивните легла.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама