НОВИНИ


Въпросите за износа на украинското зърно през Черно море остават

0 2872 20.07.2022
Въпросите за износа на украинското зърно през Черно море остават
БГНЕС

Въпросите за износа на украинското зърно през Черно море не са решени. Това заяви руският президент Владимир Путин, който преговаря за блокадата с турския си колега Реджеп Ердоган в Иран по време на тристранна среща за войната в Сирия.


Путин благодари на турския президент за посредничеството и заяви, че въпросът със зърното се придвижвал в правилната посока, но оставали нерешени проблеми.

 

Милиони тонове украинско зърно е блокирано от руските военни кораби. Това дава отражение на пазарите в световен мащаб, защото Украйна е основен производител.

 

Освен за зърното, Путин преговаря за оръжия, като се очаква Иран да даде на Русия бойни дронове. Руският президент коментира и енергийната криза в Европа.

 

„Не знам дали си струва да навлизам в подробности за енергийните политики на европейските страни, които са пренебрегнали значението на традиционните видове енергия и са заложили на „нетрадиционните“. Те са страхотни експерти в областта на „нетрадиционните“  (LGBTQ+) отношения, затова и те решават да заложат на „нетрадиционните“ форми на енергия. Слънцето, енергията на вятъра... Оказа се дълга зима. Нямаше вятър. Това е“, каза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама