НОВИНИ


При ценови таван по бензиностанциите следват дефицит и опашки, предупреди Владислав Панев

0 3084 20.07.2022
При ценови таван по бензиностанциите следват дефицит и опашки, предупреди Владислав Панев
Владислав Панев БГНЕС

Владислав Панев от „Демократична България“ и член на енергийната комисия в парламента е силно скептичен към предложението на ГЕРБ да има таван на цените на горивата. Причината – неизвестността откъде ще дойдат парите за подобно намаление.


„Ако сложим ценови таван по бензиностанциите, най-вероятен изход ще е дефицит и опашки. От месец-два предлагаме отделно облагане на руски петрол, който влиза в „Лукойл“, в размер на разликата между цената на руския петрол и този на международните пазари. Така че да се изравнят цените между двете и разликата да влиза в държавния бюджет, а не в „Лукойл“. Важно е мярката да влезе в сила“, обясни той пред БНР.

 

Според него цените по бензиностанциите, особено с отстъпката от 0,25 лева, ще паднат под 3.00 лева за месец-два.

 

Панев коментира и актуалната политическа обстановка в страната: „Гледаме да сме диалогични, но и гледаме новите световни реалности, трябва да бъдат заложени доста по-смели реформи... Заради проблема с газовите доставки смятаме, че е по-добре да има редовно правителство, отколкото служебен. Всички нива в държавата трябва да се занимават приоритетно с газа“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама