БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


На море като депутат

0 5659 24.06.2010
На море като депутат

"Кълка до кълка" на плажа с министри и депутати. Така ще почиват българите, които изберат за лятната си почивка базите на властта. Вратите им са отворени за всички, а цените - с дъх на депутатско кюфте, пише АСН.



В момента легло (със закуска) в станцията на Министерския съвет в Слънчев бряг излиза 25 лева. За апартаменти, които поемат поне 4 души, цената на вечер е  80 лева до края на юни.

Най-скъпи са тарифите на министерската станция в пика на сезона - от 15 юли до 15 август. Тогава за стая с две легла летовниците ще плащат 65 лева, а апартаментите скачат на 100 лв. Приблизително на същите цени продават нощувките и много други тризвездни хотели в Слънчев бряг, но станцията на МС бие по точки с евтините ресторанти.

Това е единственото място в курорта, където обилен обяд излиза максимум 15 лв. Човек обаче спокойно може да се нахрани и за 5 лева. Порция мусака например в ресторанта на базата струва само 2 лв., а пържолата е 5 лева. Безалкохолното в барчетата се продава за 1,10 лв., а кафето е по 80 стотинки.

В почивната станция на МС може да се отседне и само за няколко часа без нощувка. Тогава клиентите плащат само 50% от стойността на нощувката. За всички туристи, които почиват в известната база освен безплатна закуска в цената са включени още чадър и шезлонг на плажа, охраняем паркинг и безжичен интернет.

90 % от леглата в почивна база "Слънчев бряг" вече са резервирани от 1 юли. Станцията се ползва по график през активния сезон, до края на октомври. Заявки освен на място, могат да се правят и по електронен път на адрес travel.government.bg., като е добре това да става не по-късно от месец преди началото на смяната.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама