НОВИНИ


Калина Константинова внесе в МС нов план за бежанците

0 3012 20.07.2022
Калина Константинова внесе в МС нов план за бежанците
Калина Константинова

След като кризисният щаб на кабинета „Петков“ посрещна най-голямата бежанска вълна в историята на България без никаква завещана административна и оперативна подготовка на институциите, днес вицепремиерът в оставка Калина Константинова внесе за гласуване на заседанието на Министерския съвет напълно обновен и много детайлен оперативен план за временна закрила, съобщиха от правителствената пресслужба.


„Още в първите дни на нашето управление бяхме поставени в ситуация, в която България започна да посреща невиждана по мащаб бежанска вълна. За съжаление, установихме, че съществуващият план отпреди години е неприложим. В същото време границите на България преминаваха десетки хиляди хора, бягащи от война, над 30% от които бяха деца. Въпреки трудностите, ние предоставихме 100% временна закрила на всеки, който я потърси.

 

Заедно с екипа на Оперативната координационна група на практика изградихме един изцяло нов свят, за да се справим с толкова тежка ситуация, в която имаше всички предпоставки за тежка хуманитарна криза. В новия план за временна закрила са разписани всички успешни практики, процеси и стандарти, които разработи нашият екип през последните 5 месеца.

 

Целта на този документ е да послужи на всички институции, които ще поемат отговорността оттук насетне за хората с временна закрила“, коментира днес пред членовете на Министерския съвет Калина Константинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама