НОВИНИ


Кирил Петков: Подал съм искане до ДАНС да се установи дали Ковачки е собственик на ТЕЦ ”Брикел”

0 5598 20.07.2022
Кирил Петков: Подал съм искане до ДАНС да се установи дали Ковачки е собственик на ТЕЦ ”Брикел”
Кирил Петков

Вече съм подал искане до ДАНС да се установи дали Ковачки е собственик на ТЕЦ ”Брикел”. Това съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков на брифинг след заседанието на Министерския съвет.


Вчера Петков отиде на изненадваща проверка на ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово заедно с вицепремиера и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов и представители на редица институции. Премиерът е изискал подробни доклади и бърза реакция от всички институции и ще изиска "и доклад от Държавната агенция "Национална сигурност", за да се установи кой е действителният собственик на "Брикел" и дали е налице връзка с Христо Ковачки, която не е декларирана по надлежния ред".

 

"Нормите на серен диоксид са над 15 пъти, а на фини прахови частици - над 30 пъти над нормата", каза Петков. "Не знам как може да има хора, които работят там с часове. Това е вредно за човешкото здраве", посочи той. "Общо 51 наказателни постановления са подадени до съда в Гълъбово и са прекратени, а по някаква причина институциите не са ги обжалвали", отбеляза премиерът. Според него това е поредна причина за необходимостта от реформа в съдебната система.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама