НОВИНИ


Шефът на КЕВР: КС реши, че назначението ми е нарушение, заради смяна на закона

0 3166 21.07.2022
Шефът на КЕВР: КС реши, че назначението ми е нарушение, заради смяна на закона
Станислав Тодоров

”Беше важно да прочета какви са мотивите. КС е констатирал, че докато е текла процедурата за избор за на членове на КЕВР, законът е сменен. Общо взето в началото на процедурата законът е имал едно съдържание, в края на процедурата законът е бил друг. В действителност правният смисъл е, че аз никога не съм бил председател на КЕВР.


Ако нещо е противоконституционно, то е нищожно. Независимо от това, решението на КС поставя два важни въпроса - единият е какво става с работата на комисията досега, а другият е какво става с работата на комисията оттук нататък", каза Станислав Тодоров в предаването "Лице в лице" по bTV, коментирайки решението на КС, ченазначението му е противозаконно.


"Нито едно решение за цени, касаещо битовия потребител, няма да бъде обявено за нищожно, заради това, че е взето с пълно единодушие и моят глас дори да е невалиден, няма да повлияе. Моята кандидатура беше предложена от "Продължаваме промяната". Аз като юрист съм се замислял какви са обстоятелствата и какви са фактите. Моят избор беше предшестван от едно задълбочено изслушване от Комисията по енергетика. Тя взе единодушно решение, че аз съм допустим като кандидат", добави Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама