НОВИНИ


Икономистът Евгений Кънев: Технократски кабинет няма да реши проблемите на България

0 3186 21.07.2022
Икономистът Евгений Кънев: Технократски кабинет няма да реши проблемите на България
Евгений Кънев

”Мисля, че когато предложи да има технократски кабинет, Христо Иванов от ”Демократична България4 имаше предвид фигурите, около които се създава напрежение в момента да бъдат извън играта при нови преговори. Но не толкова политически или технократски, а по-скоро да свалят напрежението. На практика е невъзможно да има технократски кабинет при такива големи предизвикателства пред страната, зад който не стоят избиратели.


Ако не са пряко избрани е много тежко да се управлява страната. С опита, който имаме в прехода, такива правителства се провалят по дефиниция. Затова няма как да мине това предложение. Още повече, че каузата, зад която застава - борбата с корупция, няма как да стане с технократи. Това е изключително политически процес на отнемане на собственост и други права, които неправомерно са били придобити. Затова се върви към чисто политически кабинет. Друг е въпросът дали фигури като Асен Василев и Бойко Рашков ще останат на позициите си", каза той пред "Нова телевизия".


"Рашков е ключова фигура, който има голям опит с такива случаи в своята кариера. Той може би ще успее да постигне някакъв успех срещу корупцията, но освен това трябва да се намери и вътрешен министър, който да извърши реформата в това министерство", добави Кънев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама