НОВИНИ


След 5 часа дебати: Депутатите приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ

0 3050 22.07.2022
След 5 часа дебати: Депутатите приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ
НС архив

Депутатите приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ след като разискваха 5 часа. Предложенията на ДПС и ГЕРБ за допълнителни процедурни правила бяха отхвърлени.


 Не бе подкрепена идеята, кандидатите да предоставят удостоверение за психическа годност.  Отпадна идеята, кандидатите да бъдат дисквалифицирани от участие, ако са навършили 65 години.  Няма да се изисква и декларация, която да доказва липса на участие в репресивния апарат до 1989 година, допълва БНР.

 

И.д. преседателя на НС Мирослав Иванов обясни от трибуната, защо не подкрепя предоставянето на документи, които да доказват, че няма образувана проверка или производство от КПКОМПИ: "Дали има образувано или няма образувано производство срещу едно лице, не означава, че това лице е извършило действия, които са в противоречие със закона. И, ако това изискване беше минало, то щеше да бъде дискриминационно".

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайь предложи, казаното от Мирослав Иванов да се следва от всички народни представители. 

"Невинен до доказване на противното е основно правило, а ние от една година на какво ли не се наслушахме тук, по адрес основно на опозицията, от властимащите".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама