НОВИНИ


Боряна Димитрова: Стана голям каламбур

0 4692 23.07.2022
Боряна Димитрова: Стана голям каламбур
Боряна Димитрова

Стана голям каламбур. Духът да се наложи Рашков показва доста сериозно намерение тази Комисия да се използва според указанията на управляващите. Това каза по БНТ социологът на “Алфа Рисърч” Боряна Димитрова.


Преговорите приключиха. Не пътят, а пистата бе открита. Тя стана сега още по-широка след снощи.  Вървим към нови избори. Кой ще е шеф на КПКОНПИ, на КЕВР, е важно какво ще се случи по процедура. Няма легитимност този парламент да извърви пътя докрай.


Мисля си как ни убиха анализите тази сутрин. Този запис-нормално е политическите сили да имат вътрешни разговори, в които да се прави анализ и отчет. Това, което усили този разговор са съмненията. Първо-няма да има правителство. Острите противоречия са проблеми. Работи се за избори. Това бе подсказано преди изявлението от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще се задържи до средата на август. Това подсказа, че въпреки променената външна стилистика на говорене, има проблем. Той казва - има лицемерие.  

 

Бях оценила преди снощи вероятността за съставяне на кабинет на 10 процента. Важно е - проблемът в съотношението между програми и персонален състав. То бе много прикривано през тази седмица. Видя се ,че големите проблеми са персоналните назначения. Ние виждаме персоналните проблеми като ключови. Бе много странно това да се замете под килима за една седмица. 

 

Ако ние влизаме с едни обувки в една река, няма как да излезем по-сухи. Разликата е, че сега се разговаряше с всички. Ако бяхме видели тази седмица решен един от сериозните проблеми, щях да си кажа, че има шанс. Нито един проблем не бе решен. Има стремеж да се задържи мандата. И то се дава за съставяне на правителство. Казусът с КПКОНПИ е невралгичен проблем. Бойко Рашков бе вписан персонално в програмата. Това да се впише една личност в програмата е повече от странно. Това означава, че личността има значение, а не програмата. 

 

По отношение на Рашков - доста спорна е фигурата. Видяхме меко казано неуспешен министър на МВР, който трябва да стане успешен шеф на КПКОНПИ.  Един човек не може да разплете чадърите в районните управления, а ще разплита сложни неща?! 

Изключително силни настоявания има за процедурни решения за вписване на Рашков. Стана голям каламбур. Духът да се наложи Рашков показва доста сериозно намерение тази Комисия да се използва според указанията на управляващите.

 

Тревожи ме, че ще сме свидетели на нова радикализация. То ще създаде непреодолими линии. Даваме си сметка, че следващото управление също ще е коалиционно. Радикализацията ще създаде проблеми при коалирането. 

В крайна сметка за мен е важно какъв тип управление ни чака. Това хората биха желали да знаят - в какъв тип управление партиите желаят да участват.

 

Обикновено бонуси печелят най-радикалните партии.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама