ГЛАСЪТ


А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера

0 32343 23.07.2022
А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера

Прощавайте, но взе да ми идва в повече. Слави Трифонов, ГЕРБ и ДПС патетично обвиниха „Демократична България“ в лицемерие, заради изтеклия запис от разговор в парламентарната група и думи на Христо Иванов. Нападките са остри, тежки, жестоки, саркастични, брутални дори. Трифонов обяви, че ИТН напуска преговорите за кабинет и призова за предсрочни избори. ГЕРБ настояват Корнелия Нинова веднага да върне мадата на президента Радев и да се отива на избори.


ДПС заявиха същото по същия начин. Едновременно с това ни заляха с призиви за морал и възмущение от лицемерието на преговарящите партии от коалицията – без ИТН, естествено. Това би впечатлило самия Макиавели...

 

И като стана дума за тези категории, няма как да не попитаме нещо, което упорито се премълчава буквално от всички: Къде са истинските лидери и водачи на ГЕРБ, ДПС и ИТН – Бойко Борисов, Ахмед Доган и Слави Трифонов? И децата знаят, че всеки от тях е Главният в своята партия. Но къде са те?

 

Защо се очаква и настоява Кирил Петков, Корнелия Нинова и Христо Иванов-Атанас Атанасов да слушат и евентуално разговарят с подизпълнители на споменатите партийни лидери? Това каква категория на лицемерието е? Къде всъщност са тези трима политици в ситуацията, която техните подгласници определят като исторически важна и ултра сложна? Трифонов изпраща отнякъде някакви чатове; Борисов е на предизборна турбо чалга обиколка; за Доган не чуваме и не знаем нищо… Не е ли редно обществото да види и чуе въпросните хора, изправени пред проблемите на страната и пред своите опоненти открито? Нелепо е Десислава Атанасова и Хамид Хамид, например, да заместват оригиналите… Редно е „тримата големи“ да излязат открито. Даже е задължително. Помислете, важно е.

 

Ето няколко примера като жокер. Бойко Борисов в разговор с Иван Гешев и Владислав Горанов (тогава финансов министър) нарече председателя на парламента Цвета Караянчева "проста кърджалийска п...а", похвали се, че таковал европейски лидери с 200 - назова някои от тях поименно, обобщи, че се прави на прост, за да му е лесно. В същия разговор Гешев признава с нескрито възхищение: "Абе, аз обичам се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно". Борисов: "Не, бе, викам, брат, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен." Това е реалният разговор, в него участниците са автентични. Каквото им черепите, това им е и на устата. ГЕРБ обаче се хвърлиха да бранят Борисов, а самата ПКП се гушкаше в него, щото той и е казал, че така си говори, ама иначе много я уважава и обича. Ето това е лицемерие. Плюс наглост и простащина. Но гербаджии мълчаха и продължават да мълчат унизително, само и само да покажат вярност към вожда.

 

Преди години в предаването на Слави Трифонов лидерът на ДПС Ахмед Доган каза: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите и финансирането в държавата. Как депутат ще реши проблема за проектите и тахното инвестиране? Не е възможно! Власта е в моите ръце! Това искам да разберете." Разбрахме го. И неговите думи не са лицемерие, а самата истина. Няма значение дали ни харесва или не. Но когато Йордан Цонев, наричан от някои Данчо Ментата, напуска театрално студиото на "Панорама" по БНТ, защото е дълбоко възмутен от лицемерието и неморалността на случилото се със записа на ДБ, е тежко лицемерие. Доган наистина е гигант и класик в сравнение с такива евтини скечове...

 

Витали Роник


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама