НОВИНИ


Тошко Йорданов: Предложихме варианти за шеф на КЕВР, но ни отказаха

0 3017 27.07.2022
Тошко Йорданов: Предложихме варианти за шеф на КЕВР, но ни отказаха
Тошко Йорданов

Този парламент си заминава. Ние няма да подкрепим това правителство. Христо Иванов с този прекрасен запис унищожи преговорите. Парламент няма да има. Това каза в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на Тошко Йорданов.


Зам.-пердседателят на Има такъв народ посочи, че на председателски съвет са предложили вариант за решение за шефа на КВЕР.

 

Предложихме им няколко варианта. Единият с решение на Народното събрание, ние да оторизираме някой от членовете на КЕВР да е временно изпълняващ до избора на нов председател. Може с жребии, може и по друг начин. Вторият вариант е председателят на Народното събрание да изпрати писмо до КЕВР и да казва, че трябва да изпълни решението на Конституционния съд. Те ни отказаха. Писва ми от това да лъжат постоянно. Това се случи на председателски съвет и има запис. Докато се избере председател КЕВР е с вързани ръце, а така ще може да работи. Ние блокираме КЕВР, отбеляза Йораднов. 

 

Оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от „Има такъв народ”, е бил изтеглен преди време. Причината – шефът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, опищя вселената, за да се махне параграфа, в който пишеше, че изборът на нов шеф става 14 дни след влизането на закона в сила. Изтеглихме закона и сега той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя сега за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов?, заяви още Йорданов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама