СВЯТ


Италианци скачат срещу Берлускони

2 5303 25.06.2010
Италианци скачат срещу Берлускони
Силвио Берлускони

Национална стачка срещу икономическите реформи на правителството, предвиждащи съкращения в размер на 25 милиарда евро, организира най-големият профсъюз в Италия CGIL.



Протестът на служителите в обществения сектор ще продължи 8 часа, а на тези от частния ще бъде 4 часа. В цялата страна се провеждат протестни шествия и митинги, предаде БНР.

Според синдиката финансовите съкращения само в обществения сектор от около 15 милиарда евро ще нанесат щети на местните институции, на образованието, здравеопазването, транспорта, енергетиката, културата, социалното подпомагане, заетостта, ще наложат по-високи местни данъци и по-висока пенсионна възраст.

Против финансовата програма е също Конфедерацията на регионалните управления в страната, като по въпроса са единодушни областните председатели от дясното и ляво политическо пространство.

Те искат среща с премиера Берлускони, с председателите на Камарата на депутатите и Сената, както и с президента на страната Джорджо Наполитано. Противоречиво е отношението на конфедерацията на индустриалците, която от една страна подкрепя реформата, а от друга отчита, че на местна почва финансовите съкращения ощетяват предприятията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама