НОВИНИ


Джо Байдън пак е с COVID-19

0 2832 31.07.2022
Джо Байдън пак е с COVID-19

Президентът на САЩ Джо Байдън отново даде положителна проба за COVID-19 в събота. Според лекарите това е "повторен" случай, който се наблюдава при много малък процент от пациентите, които приемат антивирусното лекарство Paxlovid, предават от агенция "Ройтерс".


79-годишният Байдън даде положителен тест за COVID-19 на 21 юли и излезе от карантината си в сряда. 79-годишният държавен глава каза, че се чувства добре. 


Paxlovid е антивирусно лекарство от Pfizer Inc (PFE.N), което се използва за лечение на високорискови пациенти, като по-възрастни пациенти.


Всички планирани пътувания на Байдън ще бъдат отменени. Служител на Белия дом каза, че усилията за проследяване на контактите са в ход.


Повторното боледуване на американския президент идва в момент, в който Белият дом се надяваше да отпразнува някои скорошни законодателни победи, за да помогне за повишаване на падащите рейтинги на Байдън в социологическите проучвания.


Американският президент планираше пътуване до Мичиган, за да рекламира приетия в четвъртък закон за стимулиране на индустрията за полупроводникови чипове в САЩ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама